SDE+

SDE+

(Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie)

De overheid stimuleert de productie van duurzame energie door middel van de SDE+. Met deze subsidie is de investering in zonnepanelen voor bedrijven extra aantrekkelijk. De SDE+ is beschikbaar voor alle ondernemers, instellingen en non-profitorganisaties. U kunt in aanmerking komen voor deze subsidie als uw installatie van zonnepanelen minimaal 15 kilowattpiek (kWp) produceert en aangesloten is op een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 x 80 ampère)

De SDE+ is een exploitatiesubsidie, dit betekent dat de energieproducent subsidie krijgt voor de geproduceerde duurzame energie. De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie over een periode tot maximaal 15 jaar.

In 2018 is er 12 miljard euro beschikbaar gesteld door de overheid. Met een SDE+ voor zonnepanelen kunt u minimaal 9 en maximaal 11,2 cent subsidie krijgen per opgewekt kilowattuur, dit bedrag wordt nog wel verminderd met het correctiebedrag van dat jaar (3,8 cent in 2018).

De SDE+ subsidie is zo aantrekkelijk omdat u 3 keer geld verdiend:

  • U ontvangt minimaal 9 en maximaal 11,2 cent(minus het correctiebedrag) per kWh zonne-energie
  • U bespaart op uw stroom rekening.
  • De stroom die niet wordt verbruikt, verkoopt u aan uw energiebedrijf.

De overheid stelt de SDE+ subsidie in 2018 in twee rondes open: in het voorjaar en in het najaar. De eerste openstellingsronde loopt van 13 maart tot en met 5 april 2018.

Heeft u interesse in zonnepanelen met een SDE+ Subsidie?

Het hele proces van SDE+ aanvraag tot de installatie van de panelen nemen wij graag voor onze rekening. Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

© 2023 - DN Solar B.V. heeft haar website laten maken door Fervent Digital.